hits

Tre ting jeg er redd for

Hva er det jeg er redd for? Jeg er faktisk redd for mange ting, men noe av det har jeg valgt å ikke bruke tid og energi på for å måtte gå rundt å være redd for det hele tiden.

Det første jeg tenker på nå når jeg skriver dette innlegget er slanger.. det er til å med så ekkelt og skummelt at det vridde seg i magen nå når jeg nettopp måtte skrive det. Jeg hater dem! Jeg har hatt mange mareritt av dem som fortsatt sitter igjen i topplokket og plager meg i hverdagen. Jeg avskyr dem så mye at jeg hopper rett til neste frykt.

Man skulle nesten tro at frykten for lyn og torden er noe man vokser av seg, men neida. Jeg må innrømme at jeg er en av dem som fortsatt kryper under dyna og holder meg i nærheten av en god venn når det blinker og braker der ute. Jeg har ingen aning på hvorfor jeg hater det sånn og hva som er så skummelt med det, men helt siden jeg var en liten jente har jeg vært livredd for lyn, torden og stygt uvær. Selvfølgelig takler jeg det på en bedre måte nå når jeg er eldre og snart voksen enn det jeg gjorde da jeg var liten. Når jeg var liten sprang jeg bort til mamma eller pappa, kom an på hvem som var nærmest, og klamret meg fast og begynte å grine. Mens nå prøver jeg å finne på ting som distraherer meg vekk fra det og kanskje ser en video med høyt volum eller om det er midt på natten så tar jeg bare dyna litt ekstra opp og lukker øynene godt igjen.

En til ting jeg er redd for.. hmm hva skal jeg velge der da?

Jo en ting jeg er redd for på en annen måte er følelsen av å være forlatt på en liten plass der det er milevis til andre folk og skapninger eller i trange rom helt alene. Jeg har innsett de siste årene at jeg sliter mye med klaustrofobi. Er jeg i en bygning og får valget mellom trapp eller heis, så velger jeg å gå trappen uansett hvor mye trappetrinn det skulle være.. jeg skal ikke ta heisen! Og bare jeg tenker på det å bli forlatt, for eksempel på en øde øy eller noe sånt, vrenger magen seg i hop og begynner å skjelve.

Det er mange forskjellige ting vi er redde for, alle sammen! Men noen ganger må man bare heve seg over det og tenke på noe annet. Og av og til kan det lønne seg å møte frykten. Det har hjulpet meg noen ganger. For eksempel da jeg skulle begynne i praksis som lærerassistent på barneskolen var jeg skikkelig nervøs før min første dag, men så lenge jeg tenkte at det skulle gå bra og at dette skulle jeg klare, kunne jeg senke skuldrene å slappe mer av. Jeg gikk på jobb og var fortsatt litt nervøs, men det gikk jo kjempebra!

Så stå på og ikke la frykten knekke deg!

2 kommentarer

Ane Benedicte

08.03.2017 kl.16:03

Er også kjemperedd for lyn og torden dersom jeg er alene. Viss jeg er sammen med noen så er det koselig:-)

hashtagmaria

08.03.2017 kl.20:45

Ane Benedicte: Er enig i at det er ikke så ekkelt når du er sammen med noen. ;)

Skriv en ny kommentar

hashtagmaria

hashtagmaria

18, Bremanger

Hei hei! Jeg er ei jente som elsker musikk, natur, bil og skjønnhet. Jeg blogger mest om mitt daglige liv og om ting jeg liker. Helt usensurert!

Kategorier

Arkiv